Historie tot heden

In 1968 werd Machinefabriek Buitendijk opgericht en staat nu nog steeds bekend als een betrouwbare leverancier. 

In de loop van de jaren is er ook hard gewerkt aan het moderniseren van zowel de bedrijfsvoering als het machinepark.

Het inzetten van o.a. CNC gestuurde draai- en freesmachines, bewerkingcentra’s en multitask draai/frees machines maar ook processen als boren, frezen, lassen, brootsen, steken en assembleren hebben al in een vroeg stadium hun intrede gedaan.

Er wordt gebruik gemaakt van een modern ERP systeem waardoor wij het traject van uw producten van het begin tot het eind kunnen volgen in ons bedrijf.

Voor het programmeren van onze machines gebruiken wij een geavanceerd CAD/CAM systeem .

Ook hebben wij de beschikking over een meetkamer met een gekalibreerde 3D meetmachine.

Door dit uitgebreide machinepark zijn wij in staat een grote variatie aan onderdelen van o.a. Staal, Roestvaststaal, Aluminium, Kunststof, Non-Ferro te produceren.

In een steeds veranderende markt werken wij aan de flexibiliteit en kwaliteit van onze organisatie.
Dit met name door modernisering van het machinepark maar ook door de ontwikkeling van onze medewerkers en het bezitten van de certificering  ISO 9001-2015.

Deze combinatie van lange ervaring en kennis met regelmatige modernisering van het machinepark en meetmiddelen maakt ons bedrijf sterk en geeft ons een solide basis voor de toekomst.

Machinefabriek P.C. Buitendijk staat garant voor een hoge leverbetrouwbaarheid, leveren van producten in de gevraagde kwaliteit en streeft naar een gezonde en duurzame verstandhouding met haar klanten.

Betrouwbaarheid, kwaliteit, vakmanschap en klantgerichtheid: daar staan wij voor!

Uiteraard bent u ook van harte welkom om vrijblijvend langs te komen.